sista anhalten vantar

om 2 dagar lamnar vi landet viet nam, som de sjalva stavar de. de har vart bra men hela var resa har har forgyllts av vara tva underbara vanner lina och rebecca fran goteborg. vi ser verkligen fram emot att traffa dem igen hemma pa vastkusten!!

de har blivitt manga fishtanks (lite for manga) men vi har haft skoj! idag har vi vart pa ett vattenland/mini-nojesfalt. riktigt kul faktiskt. snart ska vi saga hej da till goteborgarna och efter de satter vi oss pa den berommda kissebussen. sist vart de dock ingen kissebuss, forstar inte att de inte finns lag pa att de maste vara toa pa en nattbuss. fick i alla fall ga ut mitt i ingenstans och kissa, genom hus och over tagralser..

vi har gillat vietnam, i borjan hade vi dock en svacka. jag menar, vem vill inte ha sol pa sin solsemester?? vaderguden vart dock valdigt snall nu pa slutet.

nu vantar saigon, pa tisdag drar vi vidare till bangkok. kommer bli grymmt!! 4 veckor kvar pa varan resa, skummt...

mikaela

de vart lordag hela veckan lang

varan vecka med olika slags vietnamesiska drycker fortsatter. goteborgarna och vi har sjukt kul ihop och ikvall ska vi fira linas fodelsedag med en fest pa deras takterass med en massa andra svenskar!

en dusch vantar efter denna fantastiska dag pa stranden, sen ska vi in i dimman.

ha de bra, mikaela

halleluja!

gardagskvallen blev sa lyckad!!!!!!!
den borjade seeegt i en bar med en kelig engelsk tjej.
den slutade pa trottoaren med 3 australiensare, 2 vietnameser, 2 falkenbergare och 2 goteborgare. vi hade det gott. morsan till vietnameserna forsag oss med jordnotter och de vietnamesiska killarna med ol. det basta av allt; idag har vi matt som primadonor. har vart pa stranden med falkenbergarna och goteborgarna och slappat!

skulle forsoka vara redig och gympa lite idag med. har inga komentarer mer an att jag nog nasta gang bara haller mig till gymmet...

mikaela

Australiens ND

dagen har vart bra och ska forhoppningsvis sluta annu battre. vi horde att de ar australiens nationaldag idag. detta ska firas! fishtank nagon??


Stor inte

vi drar ivag pa spa!

spontandrickan ar den basta drickan

nha trang 14.34

igar halv sex hade jag och sofie kakat. vi gar ut ur restaurangen. vi hamnar mitt i ett litet killgang. 5 minuter efterat sitter vi och dricker ol pa nagon tattig vietnamesisk bar med barnstolar (ja, de ar de enda stolarna som finns pa de lokala "pubbarna"). Efter nagra timmar vart festen slut, de skulle med nattbussen. vi hade skoj, och vi har nu insett att spontandrickan gor en roligast!

mikaela


Komentarssvar:

helen l: jadu, de ar verkligen inte alltid men kan lasa av hennes mummel. Men hon har borjat prata lite tydligare pa senare dagar. alltd lika skoj ;P

nattgast

jag har svart for att sova pa kvallarna. sofie brukar dock gora det hela lite roligare. nar hon somnat brukar hon borjar prata med mig. ibland handlar de om att folk har bytat varan madrass, ibland andrat om i rummet, ibland om alla "oljud" som hon hor. igar handla det om att jag hade malat pa henne och fisar.

anledningen till att jag vill vara i hufudstaden den 19 juni

http://www.detkungligabrollopet.nu/ebbasblogg/


vi springer i osregn

hoi an, 18.51

tack for all shoppingpepp. jag lyckades halla mig hyfsat i skinnet..

 

annars ar vi kvar har i hoi an. vi bor pa ett bra hotell med god frukost och trevlig personal (sadant kan man inte ta for givet har..

 

igar larde vi oss att ju fler pojkvanner en tjej har desto vackrare ar hon. ja, vad ska man sag? de delar i alla fall med sig utan det goda. nar man gar ut pa gatan skriker alla affarer efter en "do you wanna buy??", man blir i genomsnitt fragad utav 5 st i timmen om man vill ha manikyr och pedikyr for 1 dollar, man ar nara doden varje gang man korsar gatan och det baste sattet att pruta pa ar att bara ga dar ifran.

 

ja, det var allt for idag. ha en bra dag!

 

 

vagar inte slanga upp bilder har sa jag bjuder pa en gammal goding ifran en utekvall i nya zeeland.

mikaela


kom. svar:

beppo: din rumpa. sofie har la skvallrat. jag ar inte aaaaaalls avundjuk... ha sa skoj och vasnas lite at mej med!!

mamma: tack, du vet vilka du ska hojja;)


abstinens

jag alskar melodifestivalen. jag ar en schlagertjej.

shoppingriket

hoi an, 14.19

mitt daliga samvete skriker. jag maste hejda mig. det gar inte att sta emot alla klader och skor de kan gora har. tank er sjalva, man gar in till en skraddare med en bild, man sager att man vill ha det sa och sa fast utan de och de. man gar och valjer tyg, eller skin till skorna, och sen tar de de exakta matten pa en. helt galet!! jag ar i shoppingriket!

mikaela


kommentarssvar:

mamma: tack tack..

bettan: ja, novemberkorten verkar ha tagit ganska lang tid. undra vart de vart och vant?? A, tack. skitbra. far kolla upp vart den ligger!


ZZZzzzzzzz

nu satter jag mig pa kissbussen. onska mig en god natts somn...

mikaela


dagen efter

idag har vart en san dag. en san dag dar do not disturbe skylten har hangt pa dorren, en san dag da huvudet vart tungt. en sadan dag man vill ligga hemma framfor tv:n. en san dag man inte pallar gora nagonting. fast efter gardagen var de vart de. fy vad skoj vi hade. 

   dagens hojdpunkter har vart min fotvard, smaken av den godaste bananshaken nagonsin och promenaden langst med havet. vi vart bada lite djupa da. lite facinerade av havet och hur de bara kommer in mot vara fotter.

    imorgon ar en ny dag. hotellfrukost vantar. nattbussen till Hoi an vantar. en natts somn pa en buss med kiss lukt vantar. pa nagot satt ar det charmen med det har. man ar inte sa noga. man kan dricka vin ur halva petflaskor, man kan anvanda sporken som smorkniv. man nojer sej med knackebrod och "ko" mjukosten till kvallsmat. man nojer sej med att kolla pa vietnamisk tv.

  okej, dett ablev ett lite deprimerat inlagg markte jag. jag ar inte deprimerad. tvartom. bara trott. jag ser fram emot att resa vidare. maste bara sova forst.

mikaela

mor och far: ja, mamma, vin gor allt lite lattare. du har ratt. men dagen efter gor de allt lite tyngre. som tur val va vart de vart de! vi hade skoj!!

haha, far se om det ar samma standard som mammas kreationer (eller vanta, har hon nagonsin gjort nagon?? forlat mamma!!) haha, jo visst ska vi njuta. hoppas att de blir lite varmare tills jag kommer hem..


livet fran den ljusa sidan

Nha Trang 16.51

igar holl jag och sofie pa att komma in i sydney koma igen. vi kollade vadret, regn tio dagar framover. vi sag de varsta framfor oss. idag vart de helt tvartom. efter en god och lang hotellfrukost vantade stranden i ett par timmar. snart sitter vi pa varan balkong och dricker vin. jo,. livet kunde vart jobbigare...

 

det blir ocksa lite battre nar man tanker pa att vi, om nagra natter, ska bo pa ett fint hotell med pool med frukost buffe. pa formiddagarna ska vi till varan skraddare och sjustera vara klader de ska sy upp at oss.. tror de kallas lyx!

mikaela


det ar jag och vitnameserna

nah trang 19.06

de ar mycket nu, kompis de ar mycket nu.. men forhoppningsvis ska de narmaste dygnen bli lite lugnare. vi ar nu i alla fall vietnam. det vart inge svart att ta sej in i landet. daremot var "taxi" resan fran flygplatsen till vart hotell lite jobbigare. bade jag och sofie bad till gud (sofie gjorde de aven fysiskt) de visade sig vara en svarttaxi och vi trodde vi skulle bli valdtagna och sedan salda MEN nu blev vi inte det sa dar larde vi oss nagot.

annars ar allt galet har. saigon, dit vi kom forst, var det galnaste stallet jag vart pa. de har inga trafikregler, alla bara plojer. man far sicksacka sej emellan alla bilar, mopeder, cyklar och forsaljare. alla befinner sej namligen ute pa vagarna pa samma gang. en gladjande sak ar att min skostorlek ar helt normal har. sa igar fick man kopt tva par skor, inte bra for pakningen...

vi bodde en natt pa ett helt okej hotell i saigon. tog inatt nattbussen till nah trang, kom fram 5 i morse. en taxi korde oss till vart hotell vi bokat. han kor in pa en bakgata och sager att det ar detta hotellet. vi sag bara en garagedorr/gallerdorr. helt plotsligt kommer det ut en kille i min alder. joda, har var de. nar han oppna dorren sag de lite battre ut an pa utsidan.

idag har vi vart pa stranden och kakat gott. vi ar nojda och alskar solen!

mikaela

ta sej dit och ta sej hit...

bangkok 12.31

ikvall gar vart flyg mot saigon i sodra vietnam. just nu langtar vi bara till att fa komma fram till sol och bad och fa bo pa ett stalle i nagra dagar. valdigt mycket flang fram och tillbaka just for tillfallet. annars har hotellet vart 1000 ggr battre an det forra och jag fick tag pa grot idag, yammi!!


se ya later aligator!!

mikaela


kommentarssvar:

tompa: ja kanske. de avskracker nog!

karlsson: asch da ;)


vattenslang

forstar inte grejen med att tvatta sej med vattenslang istallet for med papper. sa ofrasht. munstyckena ser valanvanda ut om man sa sager. nej, 1-0 till toalettrullar.


da vart man i bangkok efter ett handelserikt dygn

bangkok 11.15

okej, det ar lika bra att jag borjar fran flygplatsen.

det tar skitlang tid innan vi far reda pa vara platser pa planet. det slutar med att vi uppgraderas en klass, inte illa pinkat for en backpacker. gratis dricka, tidning, liggstolar, vi klaga inte.
   sen ska jag leta upp toaletten for att byta klader och satta pa stodstrumporna(saklart). forst dundrar jag igenom koket och in i 1:a klass, illa!! fick snabbt vanda och fick hjalp av flygvaddinorna att hitta varan toa. nar jag gar darifran glommer jag sjalvklart mina shorts pa toa. flyggvadinarnarn visar dem for alla och fraga vems de va och att de hittades pa toa. ALLA knacker sej, helt plotsligt trodde alla att man vart med i 10000 meters klubben. jag fick lite forsiktigt singnalera att de va mina.

val framme fick vi aka en jattefin rosa taxi. vi dundra pa, valdigt olagligt pa manga sett, in till city. vi fick ganska snabbt tips pa ett hotell vi kunde bo pa. tur var de for att ga runt mitt i stan mad alla sina grejer mitt i natten kandes inte sa sakert. hotellet verkade ok men inatt har vi hort byggnads arbetare, nagon morgonsang utifran, oljud, sofie har snackat om att nagon bytat madrass och kudde, jag har snackat om torra och harda tartor. men vi ar faktiskt inte sa farligt trotta.

imorgon drar vi till vietnam, vi har bytat hotell och forsta tucktuck resa ar gjord. kanns som man ar i ett tv-spel, det ar inte varje dag man far vara med om att kora om pa insidan.

nu ska vi snart kaka thai, premiar for akta thai, mmm!!

mikaela

kommentarssvar

tompa: jo du vet, jag forsoker. men ser tyvarr inget resultat. har du nagot tips??? ;p

fissofie

vi gar in i hissen, precis efter att dorren stangs lagger sofie en fjart.
den gick inte att forneka. killen i hissen kollar forstrackt pa oss.
sofie forsoker halla sej.
jag forsoker halla mej.
nar de var en vaning kvar knacker sej sofie. 
jag foroker halla mig men sofies skratt ar sa starkt att jag lagger ner foroket.
killen i hissen star fortfarande forskrackt och tittar pa oss.


hej da australien!

sydney, BASE 13.34

da var vi har igen, men denna gangen ska vi aka. vi ar sa nojda med resan har i australien. har vart valdigt omvaxlande och underhallande..

 

forsta veckorna i sydney var hemska. de raknar vi inte ens med, vad sags om: sondrigt flygplan nar vi mellan landa i bangkok, en nuppande brasilianare i vart rum forsta natten, krock med bussen som tog oss till bondi beach, utlosande brandlarm mitt i natten, dyra flygbiljetter, kranglande visa-kort. ja, allt sog!!

 

ostkusten, den vart jattebra. allt va valdigt fint. skulle dock inte velat ha vart dar i manader. var lite for enformigt for mig. mycket kretsade kring strander och fest. seglingen i whitsundays vart en av hojdpunkterna och brisbane. sen var de sma guldkorn lite har och dar :)

 

nya zeeland: var grymmt. valdigt larorikt att aka sjalv och jag hade turen att traffa riktigt skona manniskor. landet var valdigt fint, ska absolut tillbaka! kan inte valja nagot som var battre an de andra dar. hade noll forvantningar nar jag kom sa jag blev overaskad gang pa gang.

 

melbourne med morsan och tompa: va asskoj. alskar staden. skulle verkligen kunna bo dar. alltid nagot att gora. vi lulla mest runt och kaka sushi och drack kaffe pa starbucks.

toolangi med vara nya vanner: kunde inte vara lampligare. vi blev lite trotta pa att bo pa hostel sa nar vi kom till familjen andrades allt. helt plotsligt var man i ett hem. ett australiensiskt hem. riktigt kul upplevelse och de ar saaa goa. ar sa glad att lart kanna dem. vi var bl.a pa vingardar, zoo utomhus bio och en massa annat.


sydney: lite battre intryck denna gangen. igar var vi pa blue mountains. vi tog taget dit och gick runt dar ett tag. jattehaftig natur.

  pa kvallen kaka vi treratters och gick ut. vi hamna pa side bar, klubben dar kronprins fredrik och mary traffades (for er som bryr er.. ;P ) de vart ett grymt bra live band och drickan vart billig. ja, vi hade skoj!

ikvall lyfter vi mot bangkok. ska antligen fa komma till thailand som alla pratar om.

mikaela 


kommentarssvar:

Ingergerd: Tack for tipsen, kan vara bra att ha. vet sa lite om landet sa de ska bli spannande att komma dit. vilken stad ar kajsa fodd i? skulle vara kul att veta! Kramar

bettan: aaa, va mysigt! jag ska lara dej allt om mat jag kan ;P saknar dej puss

sista dagarna hos vara nya underbara vanner!!



pa nyarsafton bjods det pa super god kanguru med jattegod sallad. jag och sofie vart nojda!




melbourne fran en utsikts plats nara toolangi. tyvarr vart det valdigt molningt dagen vi var dar men man ser anda nagra hoghus i bakgrunden :)



imorgon lamnar vi for Sydney. Ska bli trakigt att lamna familjen. har trivts sa otroligt bra har, fatt vara med om sa mycket med dem. de har verkligen visat oss det "riktiga" aussie-livet. samtidigt ska det bli kul med nagot nytt. innan asien drar vi till sydney i tva natter. en national park vantar och utgang, efter de beger vi oss till asien. tiden har gatt sa fort. kommer ihag forsta dagen sofie och jag klev av flyget i sydney. trotta, svettiga, kaffesugna, forvirrade.. ja sa konstiga. nu ska vi sta dar igen. ja, kan bli valdigt nostalgisk och tarogd. men ska inte bli de idag for nu maste jag sova. upp med tuppen imorgon. och da styr vi mot melbournes flygplats.

god natt
mikaela



kommentarssvar:

Maria: aaa, gud ja, vet precis hur de kanns. Gor saaaaa ont.. Hoppas ni har det bra!! Gott nytt ar pa dej!!

Inger och Rolle: De gor inget. Hoppas ni haft bra helger och att ya aret borjat bra.. Kram

Soof Law: Att vi ska. Mitt nya nyarslofte!! :D

Sussane: Detsamma. Hoppas alla helgerna vart bra och att familjen mar fint! Det var sa lite sa!! :) Ta hand om dej i fina vinter sverige! Kramar

Hemtjansten: Era goingar.. Hoppas nya aret borjat bra!! Kram till er alla.


mikaela

RSS 2.0