fy for soren vilken dag!

fraser var... relaxed. hade otur kom i en riktigt dalig buss. det var kul att ha sett och det var god mat, ja det var de. okej, sa illa var det inte. vi hade skoj och fick se all fin natur. bilder kommer upp senare, gar inte att lagga ut nagra har.

idag har vi haft en riktigt kass dag. ingenting att gora, dyra hostel, kasst vader, maten snodd, ja inge bra. tur att vi fatt pratat med vara alskade tyska vanner om pippi, vikingar och solhattar. de ar val for goa. annu battre ar det att inom en vecka ska vi till ikea och frosa svenskt kak. 

forresten. en kul sak har ar att pa brod paketen skriver de t.ex 97% fullkornsfri, inte visste jag att for mycket fullkorn doda..  

alskar alla komentarer, de hojer mig en dag som denna.

Mikaela

Kommentarssvar:

anna: ehee, nej, nasta skidsemester gor jag det jag ar bast pa, after-skin..

annonym: jag har val aldig aft brattom...

anderssons i fbg: ja visst har vi!! bra att det kom fram :)

sussane: ja, surfingen far det nog bli da :) sa kul att du ar sa flitig pa bloggen :)

lotta: hahaha, vad sager du. en ny damn i skalstorp city. maste prova! varsagod ;)


mikaela the surfstar!

agnes water, southern cross 20.12

vilket stalle! billigt, lantligt och hemmatrevligt. har skulle man kunna stanna i veckor, men tyvarr sa drar vi vidare imorgon till rainbow beach.

varan langa vantan pa bussen gick smidigt. det dar aboriginska instrumentet ar inte min grej, eller sofies, men vi ar nojda. det doda lite av varan redan doda dotid..

igar slappa vi mest, speciellt morsan. hon var lite sliten sen bussresan. pa kvallen var det gratis bbq-fest. det tackar man val aldrig nej till.
idag har vi vart mer aktiva an nagonsin. pa morgonen akte vi ivag pa surflektion. tro det eller ej men jag var grymm! tror jag ska satsa pa en surfkarriar i mitt nasta liv. inte for att skryta men jag stod upp redan pa forsta forsoket (sa, nu ska jag sluta hoja mej sjalv),  efter det drog vi pa den dar kajakingturen dar man skulle se delfiner, det kom inga delfiner men det var riktigt skoj anda. ganska mycket vagor pa det dar stora havet, kluck kluck..

gar inte att lagga upp bilder har sa de far vanta, denna datan ar varre an den vi har hemma! bara ni som anvant den vet..

Mikaela 


vi gar i vantans tider

airlie beach, peter pan 14.00

barrabambambambaaaaaaaaaam! nu ha jag kopt 2 biobiljetter till Michael jacksons 'this is it'. underbart!!

buss till town 1770 gar inte foran 22.55. varan packning ar inlast och vi gar runt och gor ingenting. i eftermiddag ska vi pa didgeridoo lektion, vilket innebar att vi ska blasa i natt aborignskt instrument. battre det an att inte gora nagot alls!
sitter och lyssnar pa idol, sag mej, vem ar bast???
Rabih tycker jag nog inte ar helt fel...

nar man bokar utflykter och boende genom peter pan far man fullt med grattis drinkar overallt, sa igar hade jag och sofie ett uppsamlingsheat. gick runt har i Airlie beach for att dricka upp vara rabbater. fick med oss 2 otroliga skoj och trevliga tyskar som vi dela rum med natten innan vi drog ut och segla.

solen vantar. vi maste battra pa vara brannor pa baksidan. natten kommer att tillbringas i en buss. ungefar sa glamorost ar vara liv nu, mitt och morsans. MEN snart atervander vart glam-liv igen, ska snart kajaka med delfiner namligen :)



Mikaela


kommentarssvar

mamma: mmm, tack.. hort den forr ;)

anna: ja visst ar det fint.. hoppas att blodkorven smaka ;)

hannapanna: :)

hanna: ja visst ar det fint.. valdigt blandat. men visst pa kvallen slank det val ner lite vin.. :)

jossan: ja, sofie ar sa grymm pa att svulla. ar radd for att jag ligger under med mer an 1-0..

karlsson: tror inte jag ska spinna vidare pa detta haha






whitsundays

airle beach, peter pan 13.00

sitter och gungar fram och tillbaka pa stolen, kanns som man fortafarande ar pa baten. det var helt fantastiskt. sa fint! tror dock aldrig jag kan bli en sjoman, alldeles for rastlos for att bara sitt pa en bat.

forsta dagen segla vi bara, varken jag eller sofie ana att baten skulle ligga ner pa sidan, sa vara stackars applen lag utspridda over hela golvet.
andra dagen gick vi i land pa on whitsundays. jattefin, stor strand, sedan akte vi och snorkla i en vik. efter att ha hyperventilerat i vattnet de forsta minuterna (gud med fisk) sa blev det till sist riktigt fint! sen satte vi oss vid en strand for att ata ost och kex och titta pa solnedgangen.
idag har vi i stortsett bara seglat. hann inte med sa mycket annat.
kaket var riktigt gott, forutom frukosten.. MEN har borjat vanja mej vid deras daliga frukostar! 

imorgon drar vi vidare till town 1770, hort att det ska vara soft och slappt dar sa det far de bli!!

take care!

Mikaela


whitsundays





hojer segeln


wetsuit




 
whitsundays

veckans citat

Under vart svull haromkvallen:

M: har du resan slangt i dej en hel chockladkaka??
S: ja men det ar ju en sadan med luftbubblor sa det ar ju inte sa mycket som det ser ut...


alohaa

airlie beach, peter pan 11.30

nu ar vi pa plats i airlie beach och imorgon ska vi antligen ut och segla pa whitsundays. ska bli sa skont att gora nagonting igen. har kopt lonley planet- nya zeeland sa det blir till att luslasa den pa baten :)

 

igarkvall grillade vi med vara kara hollandare vid lagunen. det blev en stor fet tjock, rod kottbit. kan nog vart det basta pa lange. kott ar nagot man verkligen uppskattar har nere.
var stuga har ar sa kall. ac;n gar pa automatiskt sa inatt har vi sovit med kladerna pa, far det verkligen vara sa?? emot nagon lag typ...


komentarssvar

cajsa: tack tack :)

Hanna: ska vara dar i 20 dagar. tack sa jattemycket men jag ska bara resa runt :)

Sussane: ja, har hort att det ska vara helt underbart dar. ser verkligen fram emot det. hoppas du blir battre med forkylningen!!

Alexandra: ja, horde att det snoat, lite tidigt tycker jag. ah, halsa tillbaka!!

helen: haha, tror vi glomt hur man gor.. tack sa mycket. gar det verkligen att grava nu, det ar val sno?

karlsson: gott att tillfredsstalla dej ;)



Mikaela


alskade mission beach, hatade magnetic island...

.. okej riktigt sa farligt ar det inte, men nastan.

magnetic island, base 15.00

mission beach var verkligen helt fantastiskt. var som en by vid havet. kandes som om alla kande alla och stammningen pa hostelet var sa mysigt. vi slappa mest, gick en bushwalk och den sista kvallen gjorde vi nagot sa romantiskt som att satta oss vid en brasa pa stranden med ett vinglas i handen. vara 2 engelska vanner och vi hitta nagra australiensare. hade san tur, nar vi satt dar kom det 3 stjarnfall. riktigt fint.

har i magnetic isaland kranglar det mesta. skulle hyra cyklar men det fanns inga, skulle hyra en bil med nagra hollandare, uthyrda, sen nar jag och sofie bestammer oss for att ga i 15 minuters hetta till ett annat stalle som vi visste hade cyklar far vi de varsta cyklarna vi nagonsin suttit pa.
 det borjar med att vi knappt orkar bara ner dem for trappan, sen satter jag mig pa cyklen den rullar 2 meter och da rammlar jag for att dom jadra cyklarna bara har en frambroms som tar valdigt hart. sen ska vi borja cykla, vilket i storsett inte gar for sofie for hennes cykel ar pa tok for liten. sa efter 5 minuter satter vi tillbaka de och gar dar ifran 100 kronor fattigare och 100 procent mer svettiga. boendet har ar fint men rummen ar sma, varma och sunkiga. tur att jag och sofie har ett bra minne harifran. satt och svulla godis pa stranden hela kvallen igar, gott!!

imorgon drar vi ner till arlie beach, sedan vantar varan seglingstur!!! 

hoppas det ar bra med er dar hemma 

Mikaela 

 


bilder


vattenhalet vi bada i i mission beach


morsan fixat frulle i mission beach


varan misslyckade cykeltur


min farliga flameshjalm

nu rors det om i grytan

absolute backpacker 15.00

igar var vi pa barriarrevet. helt fantastist. god mat, fin fin snorkling och roliga manniskor. basta dagen an sa lange.

Nu ar vi i mission beach. nar man inte trodde det kunde blir battre hander det. sicken lyx har ar. jattefint, pool, jacuzzi (stavning?!) en som bar vaskan. underbart!

nar vi var pa peter pan har om dagen sa skulle vi bara sitta pa internet i en timma. sluta med att vi kom med hela ostkusten planerad och betald plus att jag kom ut med en nya zeeland biljett fattigare, eller rikare, gud vad billigt det var! sa jag drar nar thomas kommer sen moter jag upp dem i melbourne. mumma!

datan kranglar sa jag kan inte skriva mer, men ha det fint vanner som ovanner!

Mikaela

barriarrevet

 
Jag och morsan


Barriarrevet



Pa den lilla sandon

bland regnskogar och fiskar

peter pan, 15.50

antligen har vi vart pa var forsta riktiga utflykt. det blev till cape tribulation, daintree river, mossman gorge och port douglas. pa daintree river spana vi pa krokodiler. fick sett tva sma, men battre det an ingen. satt i nan stor stalbat och spana med en kaka i handen. sen akte vi med en buss upp och ner i regnskogen dar vi sen fick en guidad tur med varan djugelflicka till guide. sa grym hon var, hade bott i regnsskogen ett tag sa hon visste hur det funka. sen stanna vi till i mossman gorge for ett dopp i forsen dar. bara det att nar vi kommer ner och ska hoppa i svarmar det med fiskar. sa jag kor pa min vanliga taktik, skvatter lite med foten, men firrarna har funkar visst inte som dem hemma. dessa ar betydligt mycket nyfiknare, MEN jag kom val i till sist, dock for en liten stund.

annars ar allt mer an bra har. an sa lange valdigt bra roomies, inga fler nakna man pa balkongen och maten pa kvallarna smakar fortfarande sa vi klagar inte. sofie som ar radd om sin hy (vilket ar fantastiskt bra) har insett att solfaktor 50+ for barn ar lite val skyddande, sa hon ska nu trappa ner till 30, kaffeglass ar nya favoriten, fladdermoss finns det gott om, personalen pa peter pan ar sjukt goa och ja, om 2 dagar drar vi nerat. forst ska vi snorkla i barriarrevet, annu ett steg i ratt riktning for mig!


Kommentarssvar:

Alexandra: Gud va kul, halsa tillbaka till alla!
Hanna: den var obetalbar, och sa kom de dar panik skrattet fram ocksa!
Inger: hahaha, ja visst gor det. kan inget annat an att halla med. jada, vi ska ata det lugnt :)
Bettan: :)
Sussane: jasa, da far du visa den lilla krokodilen jag lyckaes fanga, ta hand om dej
Erika: visst kommer den. har ni hittat hus??? isf, grattis :)




jag botar min fiskradsla nr. 1


forst, valdigt tveksammt, ska jag vaga??


jag tar fart och ner i plurret, eller akvariet


snabbt tillbaka efter ett snabbt foto


jag, valdigt nojd


mossman gorge

cape tribulation, krokodiljakt


Jag och sofie



regnsskog



en liten, men anda en krokodil

antligen!!!

Cairns, gilligans 16.15

sol sol sol, varmt varmt varmt, bada bada bada.. Mmm!!!!!!

nu ar vi antligen i Cairns. kande mig hemma sa fort jag klev av planet. mycket lugnare tempo, skonare manniskor, allt ar billigare. sa vad har vi gjort i en storstad i tva veckor?
igar nar vi kom hit till gilligans sa bara skratta vi. i priset som man betalar ingar ocksa kvallsmat, LAGAD god kvallsmat med kott och inte bara tonfisk. kan valja mellan tre olika ratter, helt underbart. alla rum har en egen balkong, egen toalett och allt detta ar billigare an det vi betalt for ett rum i sydney, ja, vi ar overvaldigade!
 
idag har vi jobbat pa brannan (gud vad solen ar stark), lullat runt och kollat i affarer. ikvall ar det baren som vantar far val se hur det blir. valdigt mycket fest har. igar nar vi satt pa balkongen sa hoppade in 3 killar till oss (varav 1 naken), blev val lite for mycke, speciellt for sofie som ar anings prydare an mej trots att det tar sej), men annars ar folk valdigt trevliga har.

pa mandag har vi bokat in en endagstur till daintree river, port douglas och lite andra stallen norr om cairns, ska pa krokodilsafari och grejer sa det gallar att de sma rackarna dyker upp nar vi ar dar. 

tack for alla kommentarer, alska dom!

Mikaela
 

sista tiden i sydney, cairns

 
papegojor i royal botanic garden
 
Obligatorisk

Sofie bodde i en koja pa wake up
 
lagunen i cairns

kan inte sova...

Wake up, 23.05

...brandbilarna rycker ut utanfor fonstret, skrammel fran koket, dunk ifran nattklubben, ljud fran tv:n, en snarkande roomie, en sovnde resekammrat... ja, det ar inte alltid en dans pa rosor att vara backpacker. vilken tur att intenett da finns, ett galant tidsfordriv.

har inte gjort sa mycket idag.

atit, atit, fotat i royal botanic garden, fikat och ja, sen forsok till somn. kanske skulle ga till den dunkande nattklubben har nere???

Mikaela

det blaser

Wake up 10.45

gud vilket vader. vinden ar frisk alltsa!! MEN vi kolla nyss vadret och det ar 28 grader och sol i Cairns, sa imorgon kastar vi brallorna och tar pa oss klanningen! Mmmmm!

Idag blir det till att traffa varan skovdetjej, packa, ladda och ata renset i var matbox!

Lag humor 1.
"Tank om man kunde bajsa chocklad".
Kom efter den kommentaren fram till att vissa har att salja, vissa maste kopa och vissa har perfekt produktion.

Mikaela

upp och hoppa

Wake up 11.00

nu jadrar borjar det bli glod i baken pa oss. lite mer aktiva lite mindre snala.

vi strovar visselrligen fortfarande omkring men vi gor mer avancerad mat som tar lite langre tid, vad sags om chilliconcarne? tacos? kravs mycket lang forberedelse.

igar strova vi mest om kring, drack kaffe, traffa en jattetrevlig svenska. ikvall vantar bio. far val se vilken det blir, synd att inte michael jacksons konsert slappts annu.

min och sofies humor ar sa extremt lag nu. igar spela vi in filmer (kommer lagga upp dom efter hand), annars ar det mest bajs och kiss skamt som galler.

Nagra skoj nyheter dar hemma? lever helt isolerad kanns det som, horde om nagon vag, allvarligt??

Mikaela

Sofies blogg:

www.cutthechords.blogspot.com

brandlarm och fel landsnummer

sydney, wake up hostel 10.00

skrev fel landsnummer pa mobilen +61 ar det ratta.

oturen verkar inte vilja slappa. natten till i forrgar sa satter brandlarmet igang (eller ar det brandalarmet??) skit samma, det satte igang. jag flog upp, drog pa mej brallorna tog min handvaska, tog tag i min backbackryggsack och borja ta mej ut i korridoren, da ar det rok dar. sofie stod och fippla med nycklar sa hon tog lite langre tid pa sej men till sist var hon ocksa redo. sa dar stog vi i regn. sofie i bara sovlinne, troja, handvaska. jag, mest utrustav av alla, i byxor, skor, troja, handvaska, backpackervaskan. ja, jag var forberedd pa det varsta. formodligen var det ingen riktig brand, bara nagon som lekt med brandslackarn. roken var fran natt brandskap eller natt sadant. tur att det gick bra iaf.

nu har vi bytat hostel. ar langhelg i australien nu sa det ar fullt nastan overallt. bor pa wake up hostel nu. lite samre men funkar, tyvarr dyrt ocksa. har fortfarande lika lite att gora. vi kor ju lagbudget as det blir till att stova runt kolla affaren, se men inte rora och planera infor ostkusten. om bara vadret vore battre skulle det vart lite lattare, men det verkar inte vilja bli varmare har i sydney. at forresten sushi for fosta gangen har om dagen, riktig gott far jag sag, men dom dar pinnarna??? jag foredrar kniv och gaffel.

igar var en sadan slapp dag sa man kan inte forestalla sej. sofie, eller morsan, lag i sangen och laste fran kl. 13 till laggdags, vilket ar typ 21.30. jag ar ju inte riktig boktypen sa jag ut for att springa, vilket overgick till promenad, springa i en stad ar inte latt med alla manniskor. annars var gardagsnojet att prova olika smak pa tornfisk. lemon pepper ar att foredra, basilikan ar inget att ha!

Sa nu vantar en dag med chilliconcarne och planering till sol och varme.

Mikaela

australiennummer

+66431258269


hejhopp

haaaallloooooo! jag och sofie ska dansa regndans i en hel vecka innan vi drar till cairns. vadret kunde vart battre, men det blir till att kolla bio, ata sushi (for forsta gangen), springa lite. ja, ta det allmant lugnt.

igar fick jag antligen se mina valar. sicka stora djur. akte med en bat rakt ur pa havet i ungefar 1 timme, sen dock dom upp. blev forst lite besviken for man inte kom riktigt nara, men nar jag zoomat in pa kameran kommer det tva bara tio meter framfor baten, jag blev sa skakig, jag ar ju radd for fiskar!!!! gammelgaddan, slang dej i vaggen. jag ar i alla fall riktigt nojd! Pa kvallen kom det antligen nagra svenska till vart rum. sa vi satt och tog ett par dringar pa ett stalle jamtehostelet, sa nu ar mitt rekord vad galler att sitta uppe pa kvallarna slagit. holl mej upp till nastan 23, helt fantastiskt!

idag tankte vi att vi skulle dra till stranden men icke. regnskurar star det pa kartan, sa det blir till att slappa, springa lite och kolla in latino-festivalen som ska vara har denna helgen.

Mikaela

pics.


RSS 2.0