en vanlig dag i mataffaren

napier 19.09

jag gick och lulla vid gronsaksdisken, helt plotsligt ser jag tva grova fullvuxna man halsa pa varandra. nu halsa det inte pa varandra som man gor hemma utan de borjade sakta men sakert att narma sej varandra med sina ansikten. fy sjuttan tankte jag, en manlig puss (inte for att jag har nagot emot det). men det blev ingen puss istallet staller de sig och trycker nasorna mot varandra. om jag nu inte skulle veta att maoiriter gor sa nar det halsar skulle jag sta som ett annu storre fragetecken an vad jag redan gjorde. tank att jag skulle fa vara med om det. nar jag horde att de gjorde sa forsta gangen tankte jag att det nog var ur tiden men icke. de gor det fortfarande. kanske skulle inforas i sverige med. eller vad sager du pappa, du och lennart kan val kora lite nasgnuggningar nar jag och sofie kommit hem???

imorgon ska jag forhoppningsvis se annu fler nasgnuggningar (kanske gora en sjalv? hoppas!) ska namligen till urbefolkningens samhalle da. ska fa se de dansa, tatuera sig, ata deras mat och en massa annat. langtar!! 

Mikaela


kommentarssvar:

Jennie: ja hor om det dar regnet hemma. sa glad att jag slipper det. ja, har forstat detta, sa himla kul :) aa, halsa tillbaka till pinglorna! :) Kramar

bettan: gud vad kul att hora, nu forgyllde detta min dag :) a, fett. ar riktigt sugen pa att prova det! hoppas allt ar bra med dej <3

Mikaela

...

SOFIE AR TAT! OCH JAG GILLAR DET!

nordon har ar jag

wellington, nomads 19.05

vart ute och tjohejsa igar med mina tre nyfunna vanner (som tyvarr akte harifran idag). mycket trevligt. besok pa nagra utestallen, forsok till att kopa hamburgare (ooops, inga pengar) men vi klarade oss anda. musli och mjolk ar aldrig fel det heller sa, idag har jag tagit det valdigt lugnt. gatt pa stan och vart pa Te papa, ett museum har i wellington. tro det eller ej men det var riktigt skoj. sag skelett, skulpturer, djur och lite allt mojligt. forsokte ga sadar sakta och kolla pa allt, tror jag lyckades. sag forresten en fyra och en halv meter lang blackfisk, helt sjukt stor! (tror det var en blackfisk vill saga, inte riktigt saker pa min oversattning).   

imorgon styr vi mot napier. tror inte det blir sa mycket gjort dar. vantar med mer action tills jag ska fa traffa maioriterna i helgen :)

har fatt en bok av matilda (en av de svenska vannerna) riktigt bra, en sjalvbiografi om en porrstjarna. kul att det ska behovas en porrstjarna for att jag ska bli insatt i en bok. sa nu ska jag lasa ikapp dej sofie. om det nu ar mojligt...

tjootjimm

Mikaela


bussresa

christchurch, charlie B"s hostel 18.27

alskar denhar staden. blir kulturell har, och det ar inte ofta!! har precis vart och forsokt leka fotograf med min favorit farginstallning "brunton", atit sushi och kollat i affarer.

maste tacka for alla komentarer, blir sa glad av varenda en!

 

Queenstown var sa bra, kunde stannat dar saaa mycket langre. Millford sound var ocksa bra trots regn. var tusen vattenfall overallt, hoga berg, sno, sol, ja lite av vart. pa kvallen var Magic bussen i baren inklusive busschauforen (han ar med overallt) och det var riktigt trvligt. Hollandare ar ett mycket trevligt folkslag! rediga Mikaela var sjalvklart inte ute for lange for bussen gick valdigt tidigt morgonen efter. 

 

bussen akte vidare till Dunedin. en liten stad pa ostkusten. orkar inte skriva hur det kom sej men pa kvallen var jag, en galen hollandska (kand i queenstown som "den nakna bungyjumpstjejen") och busschaufforen i en bar, sen en italliensk restaurang och sedan pa en fruktansvart dalig bio (kommer inte ihag va den hette men den var pa tok for overklig for mej). vi hade riktigt skoj faktiskt!

 

dagen efter de (igar) akte vi vidare till Lake tekapo. hostellet lag mitt ute i ingenstans vid "laken". helt fantastiskt isblattvatten. pa kvallen hade vi bbq som jag och den galna hollandskan lovat att hjalpa till med sa vi for val ivag till affaren med chaffisen. traffa nagra jattetrevliga svenskar dar med. kommer nog traffas en del pa varje stopp. alltid gott att kuna prata ordentligt med folk!

 

nu ar vi i Christchurch. Ska kanske till BASE-baren ikvall med svenskarna. denna resan borja i vandringenstecken, men overgar mer och mer i caffe/pub resa, gillar de skarpt! 

saknar morsan2 lite, men litar pa att tompen tar hand om henne ;) hon kom forresten med daliga nyheter, wendy kunde inte fixa natt jobb till oss. vi far helt enkelt ta tag i det sjalva. lyckas man inte fa tag pa nagot far man val bo pa en farm eller nagot. jag menar, jag har val alltid alskat djur.. eller?!?!

Mikaela  


komentarssvar:

Morsan2: Vanta tilsl jag kommer, vill vara med och kolla pa :)!!!! ey yo peace

Hannapanna: Haha, va jag jag gillar de!

PappaD: Nejdu, vet inte vad jag tankte med. Bara gjorde de, och det ska goras om nagongang. Du kanske ar pa? mamma var inte helt svarovertalad!

Micki: hej alskade du! ja de var sa harligt sa det gar inte att beskriva. jada, allt ar pa topp.. nej inte an. Men nu borjar alla julsaker komma upp har sa de skulle inte forvana mej om det snart blir lite av den varan.. hmm, i januari/februari tror jag. Har ni bokat? :) nar isf?

Mamma: ovning ger fardighet (ova pa land innan)

Hanna: nej du, riktigt haftigt det med. Gjorde du de fran bron eller det over queenstown??

Hoggravida Pia: haha, ja tankte de.. Bara for att se om de funkar ;) Hoppas allt gar bra med dej!!

Henkish: hehe fett ;)

Karlsson: har bara en sak att saga, DU ME!! hoHOho

Eva-L8: :D tack, ska jag gora! Hoppas allt ar bra med dej!!

Helen l: ungefar vad jag tankte :)

Soof law: mitt hjarta ar halvt brustet, SAAAA TYPISKT!!! Vi skulle vart dar, inte bara dar, vi skulle vart langst fram bredvid Jhides smikos! Detsamma min hjartevan!

Faster Lotta: ja absolut! Saknar er me, horde att de skulle vara kalas i atran. Hoppas det var trevligt! Dammen ar val valfyld nu da kan jag tanka mej! :) Ja, det ar helt fantastiskt har. Ett stalle att aka till, absolut! Halsa tillbaka!! :)

Ingela: hehe, visst. Vilken utveckling :) detsamma! hoppas allt ar bra i regniga goteborg!! kram


Mikaela

komentarssvar:

Sofie: suger dehar med inga pengar pa mobilen.. surfingen var sakert grym kan jag tanka mej!! hors!
helen L: ja nu blev det ju inte sa :) far gora det en annan gang. aaa, kom det fram, sa bra! :)
hannapanna: jasa, man tackar man tackar :)

skydive


pavag upp 12.000 feet


poseee


off we go

alskar nya zeeland!

queenstown 20.04

sa fantastiskt har ar!! en blandning mellan gotland och norge (typ?!)

har gjort en del, ar ivrig pa att skriva om det jag gjorde igar, men jag borjar fran borjan.

greymouth. trakig gra stad. var dar 1 natt, men bodde pa ett jattemysigt hostel med gratis bakelser och frallor, de ni! pa kvallen var jag pa ett olbryggeri pa rungvandring och smakprovning. har under min tid har kommit fram till att jag gillar ol med en liten lime touch.

igar akte vi vidare till franz josef och glaciarerna dar. det var da tankt att jag skulle vandra ett par timmar pa glaciaren. men sa viska en fagel i mitt ora att det ar de 2:a finaste stallet att gora en SKYDIVE pa. sa det hela sluta med att jag istallet for att ga pa glaciaren flog over franz josef- och fox glaciaren i ett litet flygplan for att sedan HOPPA FRAN DET!! helt gaaaaaaalet skoj! alla borde gora det!! 45 sekunders frittfall. kandes som 10. har bade bilder och dvd sa de som vill ska jag med noje visa.

idag akte vi vidare till queenstown. har bara vart har i ett par timmar men alskar redan staden. tyvarr kommer jag bara vara har i 2 natter, och imorgon ska jag till millford sound. kommer inte hinna se staden sa mycket, far nog bli en utgang imorgon kvall.

annars ar det toppen. jag och en svensktjej, my, reser en del tillsammans. traffar valdigt manga goa manniskor hela tiden sa det ar (an sa lange) inga problem att resa sjalv). ikvall blir det ganska tidigt laggning. bussen till millford sound gar tidigt som attan imorgon!!

Mikaela

pa vagen vi vandrar

Nelson, paradiso 19.11

ja, denhar resan har borjat i vandringenstecken. vandring i kaikora och idag i abel tasman national park. var valdigt valdigt fint men efter 3 timmarsvandring sag i stortsett allt likadant ut, men valdigt roligt att ha gjort. hade tur med vadret och slapp regn, phuuu!

imorgon drar jag vidare till greymouth. har ett valdigt tajt schema har for att hinna med det jag vill sa det ar en ny plats nastan varje dag som galler. i overmorgon ska jag forhoppningsvis vandra pa glaziaren.

hoppas det ar bra med alla dar hemma!

Mikaela


kommentarssvar:

suss: ja visst var de fjarillar i magen men jag klara det anda :)

mollan: njaaaaaeeeee, asch da de sager du bara ;) (alskar ditt mejl.du ska fa ett laaangt svar tillbaka alldeles snart...

hanna: njae, ska hit en gang till sa kanske gor det da. ar valdigt kallt och sa var det blasigt idag. erika sa att det var grymmt nar ni gjorde det. aaa, aldrigt skoj, sa ska man anda se upptagen ut...

soof law: haha, nejnej inget slar det.. bara gatunamnet far en att rysa. aaa, vi maste hanga i sthlm nar jag kommer hem!! a abba-mannen, vi byta nummer och ar snart ihop...    ;P

morsan2: precis, nan gang maste man ta det stora steget.. a fett hoppas det klarna upp.. haha, det dar kommenterar jag inte ens.. men bjorne a tjejen, sicka kap.. ha det fett majonas!

Mikaela

snabbelisnabbe

kaikora, doge louge 20.25

det blir en snabblogg dethar!!

 

kom sakert ifran christchurch idag efter en god natts skonhetssomn. bussen till kaikora tog bara ett par timmar. har kollat pa nagon salkoloni och vandrat. sjalvklart gick man fel, sa jag hamna pa fel sida kullen. resulterade i  tva och enhalvtimmes vandrig men ack sa vackert det va!!
nu ikvall hande det en otroligt skoj sak. var ute och skulle ta mej lite lassange, bestaller maten och gar pa toa. nar jag kommer tillbaka sitter det 3 st urinavare dar. 3 blev 5 och annu mer. helt plotsligt satt jag mitt i tjockaslakten. de va halv-maoriter och hade mycket att beratta om slakten. morsan tva (och flera andra) har papekat att jag maste var extra forsiktig sa jag brydde mej inte om att aka med pa krogrunda med dem. 

traffa precis en smaladska som nastan gor samma resa som jag, alltid gott att kunna samtala ordentligt med folk!

 

fick lite problem med busspasset, stannar namligen pa ett extra stalle och det har jag inte tid med, sa jag fick mutat busschaffisen med en slant pengar sa jag kommer lite langre an vad bussen ville. tror inte det ska krangla mer nu.

och vadret, mycket battre. rackte med fleecetroja idag :P men jag gillar det!! kanns som hemma.

Mikaela

sofie, jag gor som du sager, sover pa nycklar och kort och bar passet med mej heeeela tiden. det du, och du, leverpastej... HALLELUJA!!! nastan sa jag vill att du ska kopa en pakke at mej men den blir la gamal??


for att fortsatta folja morsans resa i Australien:

www.cutthechords.blogspot.com


jag har val aldrig vart radd for det dar med att fraga

christchurch, BASE 18.54

jag gjorde det. kom fram till nya zeeland helskinnad alltsa. folk ar sa snalla och trevliga. efter ett ihardigt fragande, hjalp med att fylla i lappar, blixtrar och dunder (typ storm) ar jag antligen har.

satt bredvid ett jattegulligt par pa flygplanet som gav mej personlig guidning med hjalp av lonley planet sa nu har man stenkoll. var framme pa hostellet vid 2.00 pa natten. efter en dusch vantade antligen sangen!! vadret ar inte riktigt som jag vart van vid de senaste veckorna, det ar mossa som galler kan jag sag!!

idag:

- klockan ringer, maste bekrafta min bokning pa bussen imorgon 
- sover vidare, vaknar och gar ut pa stan
- hungrig, letar upp ett fik
- vart ar huvudgatan? det ar kallt! har ingen mossa, inte manga trojor, typ inga sockar, borjar leta efter affarer sa att de kan inhandlas
- sockar kan checkas av
- troja kan checkas av
- ser FACE stockholm och tanker, hmm finns dehar? har vart ute efter ogonskugga sa jag kan val kanske ga in och kolla efter det.
- gar ut ur FACE med en ogonskugga, borste och fullt ogonsminkad, han hade inte sa mycket att gora sa visa lite olika tekninker. go han va!
- en mossa kan nu ocksa checkas av pa listan.
- aker till supermarket, en medelalders gubbe far reda pa att jag ar fran sverige han borjar sjung-prata en abba-lat, chikitita och prata tonfisk

ja, a nu sitter jag har. resan har nastan borjat for bra.. imorgon drar jag vidare till kaikora..

sofie: hoppas ni har det bra och att pannkakorna smakar!!! och till dej anna: hoppas du fullfoljde planen ;)


komentarssvar:

pia: ja, men du vet, ar glad sa lange jag slipper hundarna.. a halla biffen!! vill bara klammt ut barnet nu kan jag tanka.

bettan: goo bettan, alskar peppningar!!!


Mikaela 

p.s mitt sim-kort har virus. kommer vanta med att lagga upp bilder tills jag far en riktig data att handskas med.

 


nervost

nu ar det nervost pa manga satt.

det forsta, jag flyger ikvall. hoppas att de gar bra, aldrig gjort ett sjalv forr. kroppssprak kommer att vara gudsgava.

det andra, bilderna krangar! kan kolla pa dem pa kameran men inte fa upp de pa datan, kom igen alla datahackers kommentera och sag vad felet kan vara. virus pa kortet? ska kopa ett nytt memoriestick for nya zeeland nu.

tompa ar har, sofies pojkvan och han imponerar. vart ar jetlagen?? han sitter bredvid mej och ar klarvaken, cred till dej!!

nu ska vi ga pa stan ett litet tag, sen vantar flygplatsen..


komentarssvar:

micki: ja, nu sker de, borjar bli skakgigt men de ska nog ga vagen, detsamma du!! hoppas allt ar bra hemma! puss!

Mikaela

...

komentarssvar:

Moster: jaaaaa, helt ratt. gott att du hittat hit :) detsamma du!

Jennette: jasa dar me.. galet! kommer behova stottning :)

Mikaela

sunrise

byron bay, magnetic 8.08

har gar man in for att lagga upp bilder, och sa funkar de inte har heller. far slanga upp de sista bilderna fran australien i sydney i overmorgon.

idag stod vi upp 4,30. soluppgangen var riktigt maktig faktiskt, hade inte forvantat mej sa mycket. sofie som inte ar en morgonmanniska (fast hon ar mycket battre nu an for nagra veckor sedan) ligger saklart och vilar sej nu. laddar upp sej for den kommande stranden idag.

far skriva mer nar jag ar i sydney. tompa, du ar val me pa en datatimme?? :)

Mikaela

svar pa kommentarer:

Sussane: ja han ar sa duktig. gott att hora att isaak ocksa gillar han :) ja, ikea kanns som hemma. upptackte att man nastan har halva ikea hemma.

Mamma helen L: nej, det ar din dotter som intoducera mig och hon gjorde det med bravur. jag ar ju lite mer for sill och sant an mamma (biologiska) sa jag vart inte svar. ja, mamma brusa upp sig lite kan jag forsta.. tacktacktack! kommer nog bli hur bra som helst, sa far turtorduvorna vara ifred ;)

Anderssons i fbg: oja, jag ar med. kan ni konsten att gora dem sjalva? aa, lyxigt. ar sa kul att ga dar nar man vet att man far och kan handla! aaa, grattis ;) men visst ar det hemskt nar de stannar en. handsvetten bara flodar!   <3

Jenette: nice, vad glad jag blir! fy ja, tur man slipper det graa vadret!

Mikaela

ja mor

jag vet att du vill se bilder men det funkar inte har heller.. far forsoka nagonannanstans!

vilken utgang de blev!

byron bay, peter pan 16.37

igar skulle jag och sofie ta de lite lugnt och ga till en pub pa kvallen. det sluta med vi och ett gang australienare pa ett dansgolv har i byron bay i hallregn. det ska ni veta, nar det regnar har i australien duggar det aldrig, det osregnar! vi vet i alla fall hur man gar all in nar det val galler!

igar pa dagen var vi i Nimbin. ett samhalle som alskar allt som har med knark att gora, och det gor de valdigt oppet. sitter och saljer det som chocklad. var kul att se men efter ett tag satte jag och sofie oss ner vid bussen och tog upp varsin frukt. praktiga som vi ar. bada i ett vattenfall ocksa, synd att himmlen skulle borja halla vatten precis nar vi kom fram men vi trotsa det och hoppa i anda.

imorgon ska vi upp tidigare an tuppen och kolla pa soluppgangen sen blir det sushi med nagra norrlaningar. i overmorgon tar jag mitt pick och pack och drar ner mot sydney med natt bussen. da moter jag upp tomas. da ska vi henka varandra i nagra timmar, klockan 19.10 maste jag vara pa flygplatsen for da lyfter mitt plan mot nya zeeland.

Mikaela


nagra ord fran mej...

brisbane, peter pan 15.56

ghaaa, funkar inte att lagga upp bilder har. far slanga upp de i byron bay.

ikea har alltid vart en favorit for mig, men att de skulle betyda sa mycket for mej visste jag inte. vi borjar med att ga pa overvaningen, ni vet bland alla rum. fick lite ont i hjartat. de spela julmusik och hade tomtarna framme, en gnutta hemlangtan vaxte fram. hur kommer denna julen bli? vi gar dar nere, bland alla juldukar, hjartan och stjanor.. hemlangtan blev storre. SEN kommer vi fram till julshoppen; SILL, RODKAL, KOTTBULLAR, JULSKUMM, GLOGG, KNACKEBROD, hemlangtan lagger sej, ja de kommer bli en bra jul dehar me!!

har en ny pension har i livet, sushi! tacosen kommer nu pa nummer 2 over min favorit mat. blir aldrig trott pa det, jag menar, jag och morsan har anda kakat det 3 dagar i rad, men nej kan fortsatta ata det flera dagar till.

michael jackson var fantastisk. sicken man eller kvinna eller barn.. skit samma, michael ar favoriten! 

annars forstar vi inte varfor folk klankar ner pa brisbane hela tiden, vi alskar stan! bor pa base aven har vilket ar helt okej. 

komentarssvar:

Sussane: Ja visste kunde man tro det. fast det ar inte svart att bli har, finns gormycket fint! usch, far vara glad att man slipper det! kul att de kom fram :) Kram

Mamma: kommer du aldrig slappa de med trosorna, visst jag hade de lange men de var trots allt nagra arsedan de akte i soporna :)

Bettan: ja det ar jag ;) ja ska se om jag kan locka fram nagra fler ;P

Sofie Law: ah, alskar de :) ja visst gor det, tankte la pa dej! ah detsamma. ar du kvar i hufudstaden vet jag en som kommer och valdgastar dej, varken du vill de eller inte!! love


Mikaela
 

miljokampar?



de vill garna att man ska slanga skrapet i soptunnan och de predikar om hur mycket djuren betyder for de och hur bra de ar. da har jag bara en fraga, shoppade for nagra veckorsedan, fick da ut dethar kvittot. nu kan man nog tro att jag gatt pa ett varuhus liknande gekas och shoppat pa mej en massa onodiga grejer, men nej. shoppade en vara, EN vara pa detta kvittot. onodigt langt?? 

my cribs


welkome to my apartment


my big bed


TV-room, and that is my mother 

 
my pet, kangaroo. love her so

 
my pimp toilette





ja det kanns som var egna lagenhet (aven om vi delar den med nagra andra), var sa langesedan man kunde kaka och kolla tv samtidigt. trivs har i noosa men imorgon drar vi till brisbane. pa kvallen ar det sushi och Michael jackson som galler.. lantar!!!

bilder, australian zoo


en skoldpadda :)


koalabjorn


jag och min nyfunne van


jag hjalpte steve att fanga en krokodil, ingen storre grej


sprang pa denna varelse nar vi skulle aka

dagbok

noosa, peter pan 14.20

jag och sofe hamtade oss valdigt bra fran varan trak-dag, tank att nagra telefonsamtal hit och dit kan gora sa stor skillnad.


nu ar vi i noosa. en jattefin rikemansstad. postnissarna kastar liksom tidningen pa uppfartern har, trodde det bara var sant som man sag pa amerikanska filmer, men icke..

igar var vi pa australian zoo. ett zoo som steve irwing byggt (krokodilmannen). fick sett en massa djur t.ex. kangerur, koala, krokodiler osv. ar som de flesta vet ingen djur manniska men det var helt ok.

idag var vi uppe med tuppen (som vanligt), slangde i en tvatt i maskinen, kajaka lite, kollat pa tv och bara haft det allmant gott. har glomt skriva att jag nu tappat de forsta grejerna. idag tappa jag solbrillorna i vattnet nar vi kajaka, sen for nagra dagar sedan slarva jag bort en full smutstvattspase, men lika bra var det var ju anda bara en massa skit dar i, ho ho. nej, skamt och sido var det bra, maste anda slanga en massa grejer. bar pa alldeles for mycket.

ikvall ska vi gora tonfisksallad och kaka vid bryggan! mysigt!

kommentarssvar:

mamma: ja nar du sager det, tank att de har hittat hit ;)

hanna: ja du vet de dar med namn ar sofies grej men visst har det fint :) Kraaam

caroline: ja det ar sa fint, svart att beskriva.

pia: inte alls va?? ;) haha, det dar med dingon. om man sager sa, jag var glad att jag satt i en bil sen forstar du nog resten. undra vad som skulle hant om man slappte ut erikssons hundar dar?

maria: harligt att bl peppad. ja vi ar sa tacksamma att slippa trakiga hosten, ta hand om dej!

inger: ja, men det ar lugnt ar ju van ;) harligt att hora!!

lotta: haha, det skulle jag viljat se, gyttjebad pa julafton, varfor inte?? ;) det later som alla skoter sej da.. eddie? nice, mickan kanske far hjalpa till med en hand med. ;) later skoj du, ha det superb!

Mikaela


bildbeskrivning

noosa, peter pan 14.00

ska borja med att forklara bilderna, hade sa brattom sist:

1. jag i nagon sjo pa fraser. vagar inte ge mig pa stavningen

2. jag och sofie vid nagot gamalt shepp pa fraser

3. mitt och sofies feta rum har i noosa. ett rum alldeles sjalva
4. en dingo, en blandning mellan varg och hund. sa ni kan sjalva forsta att det inte tillhor mina favoritdjur
5. jag leker surfstjarna
6. nar vi kajaka i town 1770

 


bilder, har brottom sa de kom inte i ordning, men men

badar


RSS 2.0