pics


somnsjukan ar har

Nu borjar det handa grejer.

Nasta fredag drar vi till Cairns och gor ostkusten. Kanner att det blir lite mycket dotid har. det kommer bli grymmt, sa nu vantar vi typ bara in fredag. sjalvklart har kidsen lov nar vi ska aka sa biljetterna blir dyrare, men vi har inte lust att vanta i flera veckor sa vi aker anda.

igar var vi i Sydney tower, ett utkikstorn i sydney, gorfint. Varan tyska-van hade rabatt sa vi foljde med han. Han kan vara den snallaste som gatt i ett par skor faktiskt. Vi drog med en fransyska som ocksa sover i samma sal som oss, sa vi blev ett litet europesiskt gang som akte upp. Sen pa kvallen sa sov vi. jag forstar inte hur man kan sova sa som vi gor. vi sover hela tiden, dag som natt. tror det kallas somnsjukan.

idag har antligen vadret vart grymmt sa vi drog till bondi beach. hoga vagor, trevliga badvakter, ar iofs alla, go sand, ISKALLT vatten, men ja mamma jag doppa huvudet anda ;)

nu ska vi pa power walk i Hyde park sedan ska vi srova runt i Darling harbour. mysigt vill jag saga!

for ovrigt kor vi den skabbiga stilen. jag har precis tagit pa mig nya sockar, har alltsa haft samma sockar i nastan en vecka. sofie satt nyss pa sej ett par gula sockar som egentligen skulle vart vita. meeeen vi gillar det!

mikaela  

the sun is going up

base, 8.36

ny dag och nya aventyr.

igar gick vi runt pa stan, kolla operahuset, harling darbour osv. satt pa starbucks och drack kaffe, och sedan var vi i chinatown och fira sofies fodelsedag. riktigt gott var det, och guuuud med asiater det finns. vi tankte ta dom obligatoriska vi posar framfor operahuset korten, men vi var sa ofresha sa att vi vantar med dom. :) 

 

idag vakna jag alldeles for tidigt, fattar inte hur man kan sova sa mycket som jag gor nu. min sov och mat klocka vill inte riktig andra pa sig. efter att ha legat dar i tva timmar vakna antligen sofie till vid 6 av att var nya tyska skate-van skulle upp och springa. vi ville inte vara samre sa vi gick ut pa en morgonpromenad, ner till operahuset och sedan genom royal botanic garden. efter en timmas promenad kan man konstatera att det finns otroligt manga kontorsgubbar och hurtiga manniskor.
bilder fran promenaden kan ni kolla pa www.cutthechords.blogspot.com. vi kanske ska sla till pa en whale-whatching tur i veckan. far val se hur det blir med det.

hoppas allt ar bra med er dar hemma!!

Mikaela  


jag och sofie ballar minst sagt ut pa planet


sofies fodelsedag!

base, 07.45

forsta natten var... hmm, speciell. inget mer att saga om de.
vi har iaf minst sagt tagit igen alla missade sovtimmar.

allt har borjat pa botten sa nu kan de bara bli battre. vara kort funkar namligen inte i affarerna, men kan bara ta ut pa dom. vilket ar tur i oturen! men de ska fixas idag.  

har pa base ar allt fresht och fint annars. jobbar en svensk i receptionen vilket ar grymmt bra nar man som jag inte har det bredaste ordforadet. vi har intagit var grot och tankte ga en promenad nyss, men vinden ar minst sagt frisk sa vi sket i det. kanns nastan som om det ar finare vader i sverige. ikvall ska vi firas sofies fodelsedag med ett rastaurangbesok, antligen ska man fa fresha till sej.

nu vantar vi pa battre vader och att vara kosrt ska funka, men det blir bra.

(hanna: bor pa base, ska bo har 2 natter till)

Mikaela

www.cutthechords.blogspot.com - sofies blogg


va ar det for fel pa havregrynsgrot?

sydney, 06,36

nu star man har. svullen som aldrig forr. fragan ar om ogonsvullnad ocksa kan satta sej i pannan? TROTT!

flygresan gick bra. efter en timmas yatzy och tv-tittande i london kom vi pa vart plan. tog nog inte mer an tre minuter innan vi lyckats slita upp allt man fick. tur da att svarmen inte hunnit komma. med svarmen menar jag antalet snygga manniskor. drog slutsattsen att folk inte korde samma taktik som oss, dom korde snygg-looken medans jag och sofie satt en annings mindre pimpade.

tog inte alls lang tid att stanna i bangkok. tur va val det, for fy vad det lukta!

sen ar folks frukostvanor valdigt konstiga. vem vill sitta och ata konstiga wienerbrod till frukost. nej, imorgon ska det bli grot!

folk ar otroligt trevliga och sociala sa dethar badar gott.

jag och sofie ska nu pimpla kaffe, kom fram till att vi da med ska hallas oss vakna.

 

ha det sa bra.. bye

 


...gå

nu ska äkta svensk falukorv serveras, sen bär det av.

mina ögon är svullna(sov inte mycket inatt), min svenska mobil är avstängd, bagaget är med, packningen är (förhoppningsvis) komplett, passet är med och stödstrumporna är på.
ja, jag är redo!

take care!!


klara färdiga...

alla punkter är nu "checkade".
om 24 timmar är jag i london.
om 48 timmar är jag i australien.
galet!

sitter och kollar på idol. känns konstigt att inte kunna följa det. det har liksom vart lite av min grej. men räknar att mina trogna idol-vänner kommer att rapportera. men det tror jag inte jag behöver be om.

ZzzzZzzz

nattenssömn blev god.
nu ska listans punkter bockas av.
första punkten: banken. here we go!

familjemöte

det blev här som man kan följa min sida av min och sofies resa.
orutinerad bloggare som jag är så har jag inte lärt mig länka, men min kära resekamrat kommer att blogga på cutthechords.blogspot.com (länk kommer senare)

ikväll har vi haft vårt familjemöte, alltid skönt att snicksnacka igenom allt.

imorgon ska allt bli klart förmodligen, sista rycket till gekås, packning, papper, pengar, avsked, fotvård.....

det blir bra detta, önska mig en god natts sömn, lär behövas.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0